Izjava za javnost št.13

12. oktober 2015, trinajsti dan gladovne stavke Mihe Turšiča soustanovitelja Ksevta

Na STA sem prebral novico, da ‘predsednik vlade M. Cerar in prvak DeSUS  K.Erjavec podpirata delo ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar’… hm, kdo pa sploh problematizira ministrico? Kot da se pustijo brifirati svojim spin-doktorjem tako, da v telefon-efektu zgrešijo poanto celotne zadeve. Moja prva zahteva ne meri na ministrico temveč na direktorico direktorata za ustvarjalnost, ki ji barva oči z lažmi. STA navaja Erjavca: ‘Kot je seznanjen, ministrstvo že od samega začetka išče rešitve, kako pomagati projektu.’ (sic!). A mi lahko kdo pove, lepo prosim, kdo te ljudi seznanja s stvarnostjo v državi, ki jo vodijo?!? Sam nimam žale besede čez prvega med ministri in njegove resorne kolege, vse bolj pa se mi zdi, da je birokratski aparat, ki se je vkopal v letih, ko so se vlade menjale na eno sezono, izvedel državni udar in prevzel oblast. Seveda jih vsebine absolutno ne zanimajo.

Prihajajo pisma podpore z vsega sveta. Spet se vame vrača občutek, da nisem nor. Da KSEVT mora obstati. Če sem po trubarjevo malo patetičen: stati inu obstati.

Danes sem imel temeljit zdravniški pregled z odvzemom krvi:

Glede na klinično stanje in izvide laboratorijskih preiskav je stanje Mihe Turšiča še vedno stabilno, vendar je v primeru prolongirane gladovne stavke pričakovati poslabšano stanje. V kolikor se pojavijo zmedenost, nespečnost, preskakovanje srca, splošna oslabljenost ali krči skeletne muskulature, svetujem pregled pri urgentnem zdravniku ali hospitalizacijo ter ustrezne ukrepe.

Izjava za javnost št.13