Izjava za javnost št.9

8. oktober 2015, deveti dan gladovne stavke Mihe Turšiča soustanovitelja Ksevta

Danes je bilo veliko telefoniranja in nekaj obiskov ljudi za katere mislim, da lahko pomagajo k razrešitvi. Nobene obljube in nobenih predlogov, vendar sem imel občutek, da gre zdaj zares. Ali pa sem samo tako utrujen, da zgubljam distanco. Prebral sem pismo, ki ga je predsedniku vlade poslala Asociacija in če je res kar pravijo v kabinetu predsednika, ki se je na pismo nemudoma odzvalo, da premier naslednjih deset dni nima časa, za srečanje z njimi glede katastrofalne situacije na področju kulture, potem se verjetno tudi meni slabo piše.

Dobivam prve odzive iz tujine, ki poleg skrbi za moje zdravje, izražajo zaskrbljenost glede naših skupnih projektov. Ne razumejo. Ali ni država Slovenija ponosna, da je postavila zgled za kulturalizacijo vesolja in tehnologij za ves ostali svet? Kaj bi Slovenija pravzaprav rada dokazala s tem? Sprašujejo ali je res, da je Spominska soba Hermanu Potočniku Noordungu uničena?

Na jutrišnji tiskovni konferenci bom predstavil moje projekcije za razrešitev zahtev in neposredno pozval odgovorne ljudi, da se izjasnijo. Dovolj časa sem čakal, da se pojavijo s predlogi. Zahtevam, da se probleme začne reševati. Zahtevam odgovore!

VIDIMO SE V PETEK 9. OKTOBRA OB 12. URI V PROSTORIH MODERNE GALERIJE PRED TRŽAŠKIM KONSTRUKTIVISTIČNIM AMBIENTOM

Izjava za javnost št.9